tisdag, maj 04, 2010

Mammans och Wilmers dagliga bråk x 2

Mamman tycker att man ska borsta tänderna morgon och kväll.
Det tycker Wilmer med... så länge det är Wilmer själv som får göra det. Men när mamman kommer med så dumma idéer att hon ska borsta Wilmers tänder, då blir Wilmer skogstokig.

Rutinen är som följer. Wilmer och mamman går in i badrummet, Wilmer hoppar upp på toalettstolen, mamman sätter på tandkräm på Wilmers tandborste och ger Wilmer tandborsten. Wilmer borstar själv en stund och sen säger mamma -Nu är det mammas tur. Å så sätter mamman Wilmer i sitt knä.

Det är nu skogstokigheten börjar.

Mamman säger -gapaaaaa eller -aaaahaaaaaa.

Wilmer säger -hoppa eller -tutte eller -neeeeeeej.

Mamman säger -jo gapaaaaa. Å så tar hon så håller fast Wilmer å lutar honom bakåt så hon ser munnen.

Wilmer gråter, skriker, sparkar, vrider sig försöker komma bort.

Mamman håller fast och försöker borsta klart.

Härom dagen kom mamman på att man kanske kunde ta en spegel som Wilmer kunde hålla i så han säg vad mamman gjorde med tandborsten. Det funkade i fyra dagar. Å nu är vi tillbaka till gråta, skrika och sparka...

Nån som har ett bra tips??? Mamman är beredd att prova nästan vad som helst!

4 kommentarer:

  1. Min mormor körde alltid trickset med att låtsas att det är spännande lejon och tigrar och giraffer som springer runt inne i munnen som man jagar med tandborsten. Den kopierade jag när jag satt mycket barnvakt åt halvgalna busungar. Funkade på de flesta.

    SvaraRadera
  2. Har ni testat att göra det omvänt? Du borstar först och Wilmer borstar sen när du är klar. Det är det enda som funkar med Elina.

    SvaraRadera
  3. Ska testa det med!!!

    SvaraRadera